Pīles krūtiņa ar šalotes sīpolu biezeni, sparģeļiem un aveņu–timiāna mērci Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 4 pīles krūtiņas,
  • 2 daiviņas ķiploku/1 tējkarote lakšu sviesta,
  • 3 zariņi timiāna,
  • 4 ēdamkarotes sviesta,
  • 4 ēdamkarotes cukura,
  • 12 lielie sparģeļi vai 250 g mini sparģeļu,
  • 8 šalotes,
  • 2 kartupeļi,
  • 2 ēdamkarotes eļļas,
  • puse citrona,
  • 6 ēdamkarotes saldētu aveņu vai 2 saujas – svaigu,
  • 100 ml ūdens,
  • sāls, pipari.

Gatavošana:

1

Šalotes sīpolu biezeņa pagatavošanai uzkarsē krāsni līdz 180–190 grādu temperatūrai. Nomizo kartupeļus un šalotes sīpolus. Sīpolus pārgriež uz pusēm un liek cepeškrāsnī uz 12–15 minūtēm. Kartupeļus sagriež 6 daļās un liek katliņā, kurā ielej 1 ēdamkaroti eļļas, un tos cep apmēram 6 minūtes. Sīpolus izņem no krāsns un pievieno kartupeļiem, pieliek 2 ēdamkarotes sviesta un turpina karsēt uz plīts kādas 12–15 minūtes – ja nepieciešams, pievieno ūdeni, lai dārzeņi nepiedegtu. Kad kartupeļi ir mīksti, visus dārzeņus liek blenderī un blendē, kamēr veidojas biezenis. Gatavo masu liek atpakaļ katliņā.

2

Lai pagatavotu aveņu–timiāna mērci, saldētas vai svaigas ogas pārber ar cukuru, pievieno 100 ml ūdens un uzvāra. Visu sablenderē, pievienojot lapiņas no 1 zariņa timiāna.

3

Pīles krūtiņu apber ar pipariem un liek uz sausas pannas uz vidējas liesmas ar ādu uz leju, kad izdalās pīles tauki, pievieno sviestu, ķiplokus un timiāna zariņu, cep 2–3 minūtes, tad apgriež otrādi, uz ādas uzber sāli un liek krāsnī, cep 7–8 minūtes. Pēc izņemšanas atļauj pīles krūtiņām atpūsties, lai tajās savelkas suliņas un tādā veidā padara gaļu sulīgu.

4

Lielos sparģeļus nomizo ar mizotāju. Uzkarsē pannu, ieziež ar sviestu un eļļu, liek cepties sparģeļus un cep 2 minūtes. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un timiāna zariņu un cepam vēl 2–3 minūtes. Uzber sāli un piparus pēc garšas.

5

Biezeni pasniedzam siltu, pīli pirms pasniegšanas ieteicams nosusināt – to var pasniegt veselu vai sagrieztu, bet tai jābūt patīkami sarkanai. Pārlej ar mērci un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni