Pilngraudu makaroni ķirbju–siera mērcē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 nomizots un mazos gabaliņos sagriezts sviesta ķirbis (500–600 g),
  • 2 ķiploka daiviņas,
  • 1 neliels sīpols,
  • rafinētā augu eļļa cepšanai (olīveļļu, rapšu vai saulespuķu),
  • 3–4 ēdamkarotes svaigā krēmsiera,
  • dažas šķēles cūkgaļas cauraudzīša,
  • 400 g pilngraudu makaronu (jebkuras formas – «spaghetti», «penne» u.c.),
  • muskatrieksts, sāls un melnie pipari,
  • rīvēts parmezāna siers.

Gatavošana:

1

Cauraudzi sagriež mazos gabaliņos un apcep uz sausas pannas, līdz gabaliņi kļūst kraukšķīgi. Tad tos noņem no pannas un liek uz papīra dvieļa, lai atbrīvotos no liekajām taukvielām.

2

Sīpolu un ķiplokus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un apcep lielā pannā, līdz tie top zeltaini. Pievieno sagrieztu ķirbi, samaisa un apcep. Tad pielej nedaudz ūdens, pievieno sāli un piparus, pannai uzliek vāku un sautē, laiku pa laikam apmaisot, līdz ķirbis ir ļoti mīksts.

3

Lielā katlā uzvāra ūdeni un novāra makaronus (vāra 1 minūti mazāk, nekā norādīts uz iepakojuma). Nokāš, nokāsto ūdeni saglabā.

4

Apceptus dārzeņus kopā ar 1 glāzi ūdens, kurā tika vārīti makaroni, sablenderē viendabīgā, krēmīgā biezenī.

5

Biezeni izlej atpakaļ pannā, pievieno krēmsieru un šķipsniņu malta muskatrieksta, uzvāra. Mērcē ieliek novārītos makaronus, labi samaisa un vēl kādu minūti pakarsē.

6

Ēdienu kārto uz šķīvjiem, un pārkaisa ar sacepto cauraudzi un sarīvētu parmezāna sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...