Pīrāgs ar tunci un vārītām olām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

Smilšu mīklai:

  • 180 g miltu,
  • 100 g sviesta,
  • 1 tējkarote cukura,
  • 1/4 tējkarote sāls,
  • 1 ola.

Pildījumam:

  • 1–2 vidēja lieluma burkāni,
  • puse neliela sīpola,
  • 4 vārītas olas,
  • 1 kārbiņa tunča savā sulā,
  • 150 g krējuma,
  • 200 g Krievijas siera,
  • malti melnie pipari, sāls pēc garšas,
  • dilles (svaigas vai žāvētas).

 

Gatavošana:

1

Pagatavo smilšu mīklu – miltus sakapā kopā ar sviestu, cukuru, sāli. Mīklas vidū ielej sakultu olu, veikli samīca. Vēlams mīklu atstāt 1 stundu aukstumā atpūsties.

2

Sagatavo pildījumu – sarīvē burkānu, smalki sagriež sīpolu un vārītās olas, pieliek tunci, kuru, ja nepieciešams, saspaida ar dakšiņu, pievieno krējumu, dilles, sāli, piparus, citas garšvielas pēc izvēles un samaisa.

3

Smilšu mīklu izveltnē pēc iespējas plānāku, ievieto cepamajā veidnē, veido maliņas, apakšu sadursta ar dakšiņu (lai cepot neveidotos burbuļi), liek cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā 5–10 minūtes.

4

Tad izņem, virsū uzliek pildījumu, turpina cept vēl 20 minūtes. Vēlreiz izņem, pārkaisa ar sarīvētu sieru un vēl nedaudz pacep, kamēr siers izkusis. Pīrāgs būs ļoti garšīgs gan silts, gan nākamajā dienā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju, Zivju ēdieni, Lieldienas

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...