Plānās pankūkas ar krēmsieru un kūpinātu lasi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Dažu Eiropas tautu virtuves leksikā plānās pankūkas sauc par krepēm. Latvijā kopš seniem laikiem ir pazīstami kommorgenvīderi – vācu valodā tas skan: «Nāc rīt atkal!» Tādējādi norādot, ka šis ēdiens ir tik garšīgs, ka var ēst vai katru dienu. Kommorgenvīderus parasti pilda ar gaļas pildījumu, taču plānajām pankūkāam var izmantot arī daudz ko citu. Lūk, viens no variantiem!

Nepieciešams:

Plānajām pankūkām:

  • 3 olas,
  • apmēram 2 ēdamkarotes cukura,
  • šķipsniņa sāls,
  • 125 g miltu,
  • 250 ml pilnpiena,
  • 2–3 ēdamkarotes eļļas.

Sāļajam pildījumam:

  • 1 kārbiņa krēmsiera «Rasa» ar zaļumiem,
  • 150 ml bezpiedevu jogurta,
  • sula un norīvēta miziņa no puslaima,
  • 100 g karsti kūpināta laša filejas,
  • sāls un svaigi malti melnie pipari.

 

Gatavošana:

1

Pankūku mīklai vispirms sakuļ olas, tad iemaisa miltus, cukuru un sāli un visbeidzot pamazām iekuļ pienu. Mīklai pievieno 2–3 ēdamkarotes eļļas. Tādējādi pankūkas var cept uz pannas, to iepriekš neietaukojot. Cep pankūkas no abām pusēm zeltainas. No šī mīklas daudzuma sanāk ap 12 pankūku.

2

Sāļajam pildījumam samaisa kopā krēmsieru ar jogurtu, laima sulu un miziņu. Lasi smalki sakapā un iemaisa krēma masā.

3

Karstās pankūkās kā rullītī tin aukstu pildījuma masu. Pasniedz nekavējoties, katram ēdājam paredzot divas līdz trīs krepes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Zivju ēdieni, Pankūkas