Rasols ar divu veidu gurķiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šķiet, katra ģimenē ir sava iecienītākā rasola recepte, bet vai esat mēģinājuši vienlaikus pievienot ne tikai marinētus, bet arī sālītus gurķus? Šādas vienas nianses dēļ garša būs pavisam citādāka! Ja viesu skaits nav liels, receptē minētos daudzumus droši var samazināt uz pusi.

Nepieciešams:

  • 500 g Doktora desas,
  • 500 g vārītu kartupeļu,
  • 400 g zaļo konservēto zirnīšu,
  • 300 g vārītu burkānu,
  • 200 g marinētu gurķu,
  • 200 g sālītu gurķu,
  • 4 vārītas olas,
  • 100 g skābā krējuma,
  • 100 g majonēzes,
  • 1 tējkarote sinepju,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • nedaudz zaļumu – diļļu, pētersīļu vai lociņu.

Gatavošana:

1

Novāra olas, padzesē, noloba, divas pārgriež un izņem dzeltenumus. Zaļos zirnīšus notecina no konservējamā šķidruma.

2

Pagatavo mērci – bļodiņā sajauc krējumu ar majonēzi, sāli, pipariem, sinepēm un divu vārīto olu dzeltenumiem, kurus sarīvē uz dārzeņu rīves un iemaisa. Liek ledusskapī ievilkties.

3

Novāra burkānus un kartupeļus. To var darīt tradicionāli – novāra ar visu mizu, padzesē, nomizo, sagriež kubiņos, taču tad kartupeļi reizēm pārvārās un rasolā var saķepēt. Perfekti sakņu kubiņi sanāk tad, ja burkānus un kartupeļus nomizo un nevārītus sagriež kubiņos. Tad katlā ar verdošu ūdens ieber burkānu kubiņus, pavāra 5–7 minūtes, pieber klāt kartupeļu kubiņus, pavāra vēl 5–7 minūtes, pielej kādu tējkaroti galda etiķa (lai kartupeļi nekļūtu pārāk mīksti), pavāra vēl 3 minūtes un garšojot pārbauda, vai ir gatavi. Tūlīt caurdurī nokāš, pārlej ar aukstu ūdeni, lai pārtrauktu vārīšanās procesu, un ļauj notecēties.

4

Sagriež kubiņos Doktora desu un liek lielā bļodā. Abu veidu gurķus – gan marinētos, gan sālītos – nomizo, sagriež kubiņos, pievieno desai. Pieliek zirnīšus, sagatavoto mērci un visu izmaisa. Uz dažām stundām ievieto ledusskapī ievilkties.

5

Palikušos olu baltumus un divas veselās olas sasmalcina – var sarīvēt uz dārzeņu rīves. Zaļumus smalki sagriež. Pirms pasniegšanas rasolu pārkaisa ar olu gabaliņiem un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Gaļas salāti, Svētki, Ziemassvētki

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...