Reņģes ir Latvijā iecienītas zivis, kuras var izmantot dažādos ēdienos. Arī man tās ļoti garšo. Vai iespējams mūsu vienkāršās reņģes padarīt mazliet eksotiskākas? Atbilde ir jā! Ar kokosriekstu piena un dažādu garšvielu palīdzību. Šo mērci var pasniegt kopā ar rīsiem vai nūdelēm.
Nepieciešams:
Mērcei:
Iztīra reņģes – nogriež galvas, izņem iekšas un arī asakas (ja reņģes ir maziņas, tad asakas var neņemt ārā). Svaigās reņģes samaļ gaļas mašīnā. Masai pievieno olu, sīki sagrieztu sīpolu, ķiploku, jogurtu vai skābo krējumu, kā arī sīki sagrieztus svaigus pētersīļus. Visu samīca viendabīgā masā. No tās ar mitrām rokām veido mazas bumbiņas un saliek uz cepamās plāts.
Cep cepeškrāsns augšējā nodalījumā 200 grādu temperatūrā, kamēr gaiši brūnas (apmēram 15–20 minūtes) vai arī apcep uz pannas no visām pusēm brūnas.
Kamēr cepas reņģu bumbiņas, gatavo mērci. Pannā liek sīki sagrieztu sīpolu un uz lēnas uguns cep, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, tad pievieno sagrieztus ķiplokus un ātri apcep.
Pievieno sasmalcinātos tomātus un visu izmaisa. Turpina sautēt uz vidējas uguns, tad pievieno tomātu pastu un uz smalkas rīves sarīvētu ingveru, kā arī garšvielas. Visu izmaisa un pievieno kokosriekstu pienu. Vēlreiz izmaisa un vāra apmēram 5–10 minūtes, kamēr mērce mazliet sabiezē.
Liek klāt izceptās reņģu bumbiņas un visu viegli izmaisa. Gatavs! Pasniedzot pārkaisa ar svaigiem pētersīļiem.