Risoto ar kūpinātu lasi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams: 

  • 360 g risoto rīsu,
  • 200–250 g auksti kūpināta laša,
  • 2 vidēji lieli baltie sīpoli,
  • 50 ml sausa baltvīna,
  • 1000 ml dārzeņu buljona,
  • 80 g Parmas siera,
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas,
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 10 g sviesta,
  • lapu salāti un mazie tomātiņi pasniegšanai.

 

Gatavošana:

1

Sīki sakapā sīpolus. Uz pannas lej olīveļļu un uz nelielas uguns apcep sīpolus, lai tie paliek caurspīdīgi, bet nekļūst brūni.

2

Uz sīpoliem uzlej baltvīnu un pagaida, līdz viss iesūcies un tad liek pannā klāt rīsus un apcep 3–4 minūtes.

3

Pie rīsiem pievieno kausiņu buljona un pagaida, līdz viss iesūcies. Tā 20 minūšu laikā pievieno pa kausiņam buljona un nepārtraukti maisa, līdz viss buljons tiek izmantots.

4

Sagriež mazos gabaliņos lasi.

5

Kad buljons gandrīz ir iesūcies, pievieno sviestu, lasi un sarīvētu Parmas sieru.

6

Dekorē ar zaļumiem un mazajiem tomātiņiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Zivju ēdieni