Rīsu, brokoļu un vistas kārtojums Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2 vistas filejas,
  • 500 g brokoļu,
  • 2 paciņas (2x125 g) rīsu,
  • 0,5–1 glāze rīvēta parmezāna.

Mērcei:

  • 2 glāzes vistas buljona,
  • 100 ml auksta ūdens,
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
  • 100 ml krējuma,
  • 1 ēdamkarote sojas mērces,
  • 1–2 šķipsnas oregano (raudenes),
  • 1–2 šķipsnas kaltēta bazilika,
  • 1 šķipsna maltu melno piparu,
  • sāls – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Novāra rīsus. Brokoļus sadala rozetēs, liek verdošā sālsūdenī, dažas minūtes pavāra , zem auksta ūdens atdzesē un atstāj, lai notekas.

2

Uzvāra buljonu, tam pievieno sojas mērci, garšvielas, dažas minūtes pavāra, pēc tam pielej aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti, izmaisa, ņem nost no pavarda un iemaisa krējumu.

3

Cepamajā traukā liek izvārītus rīsus, tiem virsū – brokoļus, uzlej pusi mērces, tad liek vistas fileju, kas sagriezta nelielos gabaliņos, pārkaisa daļu siera, pārlej ar atlikušo mērci un uzber atlikušo sieru. Cep cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Sacepumi

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...