Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Nepieciešams:
Mērcei:
Novāra rīsus. Brokoļus sadala rozetēs, liek verdošā sālsūdenī, dažas minūtes pavāra , zem auksta ūdens atdzesē un atstāj, lai notekas.
Uzvāra buljonu, tam pievieno sojas mērci, garšvielas, dažas minūtes pavāra, pēc tam pielej aukstā ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti, izmaisa, ņem nost no pavarda un iemaisa krējumu.
Cepamajā traukā liek izvārītus rīsus, tiem virsū – brokoļus, uzlej pusi mērces, tad liek vistas fileju, kas sagriezta nelielos gabaliņos, pārkaisa daļu siera, pārlej ar atlikušo mērci un uzber atlikušo sieru. Cep cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes.