Rostbifa salāti ar sinepju mērci Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 30 g kaperu,
  • 150 g ķirštomātu,
  • 320 g liellopu filejas,
  • 300 g dažādu salātu lapu,
  • 50 g kaltētu tomātu,
  • 1 vidēja lieluma sarkanais sīpols.

Sinepju mērcei:

  • 1 tējkarote medus,
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju,
  • 50 ml olīveļļas vai kādas citas augu eļļas,
  • 1 tējkarote vīna etiķa,
  • svaigi malti melnie pipari, sāls.

Gatavošana:

1

No liellopu filejas izgriež medaljonus un apcep uz sakarsētas pannas – pa 15 sekundēm no katras puses. Tad apkaisa ar sāli un pipariem.

2

Salātu lapas nomazgā, ļauj nožūt. Ķirštomātus nomazgā, sagriež 4 daļās. Kaltētos tomātus sasmalcina pēc vajadzības. Sīpolu nomizo, sagriež gredzenos. Visu sajauc kopā, pievienojot arī kaperus.

3

Lai pagatavotu sinepju mērci, Dižonas sinepēs tievā strūkliņā lej olīveļļu, kuru iemaisa ar putojamās slotiņas palīdzību tā, lai veidotos viendabīga masa. Turpinot maisīt, pievieno vīna etiķi, tad medu un visbeidzot pēc garšas – maltus melnos piparus un sāli.

4

Uz šķīvja liek salātus, uz tiem – cepto gaļu un pārlej ar sinepju mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Gaļas salāti

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...