Rasols, saukts arī par rosolu
Kas ir latviešu svētku galda neatņemama sastāvdaļa...
Nepieciešams:
Sinepju mērcei:
No liellopu filejas izgriež medaljonus un apcep uz sakarsētas pannas – pa 15 sekundēm no katras puses. Tad apkaisa ar sāli un pipariem.
Salātu lapas nomazgā, ļauj nožūt. Ķirštomātus nomazgā, sagriež 4 daļās. Kaltētos tomātus sasmalcina pēc vajadzības. Sīpolu nomizo, sagriež gredzenos. Visu sajauc kopā, pievienojot arī kaperus.
Lai pagatavotu sinepju mērci, Dižonas sinepēs tievā strūkliņā lej olīveļļu, kuru iemaisa ar putojamās slotiņas palīdzību tā, lai veidotos viendabīga masa. Turpinot maisīt, pievieno vīna etiķi, tad medu un visbeidzot pēc garšas – maltus melnos piparus un sāli.
Uz šķīvja liek salātus, uz tiem – cepto gaļu un pārlej ar sinepju mērci.