Sakņu salāti ar balzametiķa un olīveļļas mērci Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Vienkārši, svaigi un garšīgi! Ko vēl vairāk vajag pie sātīga pamatēdiena?

Nepieciešams:

  • novārītas jaunās bietes,
  • burkāni,
  • āboli,
  • valrieksti,
  • 50 ml balzametiķa,
  • 100 ml olīveļļas,
  • šļuka apelsīnu sulas,
  • ķiploka daiva,
  • 1 tējkarote medus,
  • sāls.

Gatavošana:

1

Pagatavo mērci – bļodiņā ielej balzametiķi, tad pamazām, lēnā strūklā lej klāt olīveļļu, vienlaikus maisot ar putojamo slotiņu. Eļļa jāpievieno pavisam nelielā strūklā, gluži vai pilinot, citādi veidosies emulsija un mērce nebūs krēmīga. Tad pievieno apelsīnu sulu, labi iemaisot, un visbeidzot pieliek garšvielas – smalki sakapātu ķiploku, sāli, medu un, ja vēlas, svaigus zaļumus.

2

Bietes, burkānus un ābolus sarīvē ar mandolīnu vai smalko rīvi. Visus samaisa kopā, aplej ar salātu mērci un to iemaisa.

3

Uz sausas, karstas pannas (bez taukvielām!) apgrauzdē valriekstu, nedaudz atdzesē un tad pievieno salātiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti