Sāļā sparģeļu un kazas siera kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Vislabāk sāļo siera kūku gatavot dienu pirms, lai garšas labi savilktos.

Nepieciešams:

  • 200 g sparģeļu,
  • 100 g kazas siera,
  • 50 g cietā siera,
  • 300 g sāļo krekeru,
  • 100 g sviesta,
  • 500 g krēmsiera,
  • 100 g skābā krējuma,
  • 3 olas,
  • 1 ēdamkarote sinepju,
  • malti pipari pēc garšas,
  • 1 tējkarote sāls.

Gatavošana:

1

Krekerus liek blenderī un sasmalcina smalkās drupačās. Katliņā izkausē sviestu un sajauc ar cepumiem. Drupačas izlīdzina kūkas veidnē un ar pirkstiem stingri sastampā, lai veidojas cieta pamatne. Veidni uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.

2

Bļodā liek krēmsieru, krējumu, olas un kuļ viendabīgā masā. Pievieno un iemaisa sāli, piparus, sinepes.

3

Masu lej uz cepumu pamatnes. Iedrupina kazas sieru un riņķī novieto sparģeļus, kam nogriezta cieto kātu daļa. Pārkaisa sarīvētu cieto sieru un liek cepties līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni stundu, lai vidus šķiet vēl ne līdz galam izcepies. Pēc cepšanas atver cepeškrāsnij spraugu un ļauj siera kūkai pamazām atdzist. Pēc dažām stundām to izņem un atdzesē.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...