Nepieciešams:
Pannā uzkarsētā eļļā liek ķiploka daiviņu ar visu mizu. Kad ķiploks sāk smaržot, pievieno sēnes, samaisa, apcep un ļauj izgarot liekajam šķidrumam. Noņem no uguns, izņem ķiploka daiviņu un pievieno smalki sakapātus pētersīļu zaļumus un pēc garšas –sāli, piparus.
Kārtaino mīklu nedaudz parullē un pa vidu veido tādu kā joslu – kārto šķiņķa šķēles, tām pāri pārkaisa sarīvēto sieru, tad liek kārtu svaigas, ar gaļas āmuru izdauzītas, ar sāli un pipariem apkasītas vistas filejas un pašā virsū – saceptās sēnes.
Tad veido pašu strūdeli – no sākuma uzloka galus, pēc tam sānus, ko pa vidu saņem kopā, aizspiež ciet un apgriež ar locījuma vietu uz leju. Visu pārsmērē ar sakultu olu un liek cepties 200 °C temperatūrā 30 minūtes. Ja augšpuse paliek ļoti brūna, virsū uzliek alumīnija folijas loksnīti, lai neapdeg.
Lai strūdele paliktu kraukšķīga, to atstāj atdzist istabas temperatūrā nenosegtu un neietītu.