Ja gaidāmi viesi vai vienkārši brīvdienās gribas pārsteigt tuviniekus vai draugus ar kaut ko gardu, bet tajā pat laikā gana sātīgu, pagatavojiet šo pīrāgu, kuru briti sauc par tarti. Kombinācija «tomāti ar anšoviem, olīvām un sieru« garšo vairāk nekā labi.
Nepieciešams
Mīklai:
Pildījumam:
Bļodā sajauc miltus ar sāli, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem veido drupačas. Atsevišķi sakuļ olu un to pievieno miltu drumstalām, pielej pienu vai ūdeni un mīca mīklu, līdz tā kļuvusi viendabīga. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.
Tomātus sagriež šķēlēs. Sīpoli sasmalcina.
Mīklu izņem no ledusskapja un plāni izveltnē. Izveltnēto mīklu ieklāj cepamajā veidnē, tās maliņas uzloka pāri veidnes malai, lai cepoties nesaplok. Tad mīklu pārsmērē ar olīveļļu.
Pa virsu mīklai izbārsta sarīvētu sieru un sīpolus. Uz tiem izkārto tomātu šķēles, gabaliņos sagrieztas olīvas un anšovus. Ja pīrāgu vēlas biezāku, tomātus liek vairākās kārtās. Virspusi vēlreiz apslaka ar olīveļļu.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 30–40 minūtes. Rotā ar svaigiem zaļumiem, pasniedz siltu.