Sāļais tomātu pīrāgs franču gaumē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ja gaidāmi viesi vai vienkārši brīvdienās gribas pārsteigt tuviniekus vai draugus ar kaut ko gardu, bet tajā pat laikā gana sātīgu, pagatavojiet šo pīrāgu, kuru briti sauc par tarti. Kombinācija «tomāti ar anšoviem, olīvām un sieru« garšo vairāk nekā labi.

Nepieciešams

Mīklai:

  • 250 g kviešu miltu,
  • 125 g auksta sviesta,
  • 1 ola,
  • 1 ēdamkarote piena vai ūdens
  • šķipsna sāls.

Pildījumam:

  • 4 tomāti,
  • 1 sīpols,
  • 100 g rīvēta siera,
  • melnās olīvas,
  • 1 kārba anšovu.

Gatavošana:

1

Bļodā sajauc miltus ar sāli, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem veido drupačas. Atsevišķi sakuļ olu un to pievieno miltu drumstalām, pielej pienu vai ūdeni un mīca mīklu, līdz tā kļuvusi viendabīga. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 20 minūtēm ievieto ledusskapī.

2

Tomātus sagriež šķēlēs. Sīpoli sasmalcina.

3

Mīklu izņem no ledusskapja un plāni izveltnē. Izveltnēto mīklu ieklāj cepamajā veidnē, tās maliņas uzloka pāri veidnes malai, lai cepoties nesaplok. Tad mīklu pārsmērē ar olīveļļu.

4

Pa virsu mīklai izbārsta sarīvētu sieru un sīpolus. Uz tiem izkārto tomātu šķēles, gabaliņos sagrieztas olīvas un anšovus. Ja pīrāgu vēlas biezāku, tomātus liek vairākās kārtās. Virspusi vēlreiz apslaka ar olīveļļu.

5

Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 30–40 minūtes. Rotā ar svaigiem zaļumiem, pasniedz siltu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...