Salaku rullīši Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Aigars Jansons
Vērtējums:

Salakas jeb Baltijas piraijas, kā zobu dēļ tās nosaucis kāds mans draugs, ir vienas no garšīgākajām mūsu jūras zivīm. Vēl tās dēvē par gurķīšiem, jo smaržo pēc svaigiem gurķiem. Salakas mēdz vienkārši cept uz pannas, un, šādi izceptas, tās ir ļoti garšīgas. Taču pagatavosim nedaudz interesantāku ēdienu – ceptus salaku rullīšus. Draugi, kuri pie manis ciemojās un pamēģināja tos, bija sajūsmā par šo recepti. Ceru, ka arī jums garšos.

Nepieciešams:

  • 500 g salaku,
  • sula no puscitrona,
  • sāls, pipari,
  • 4 ēdamkarotes majonēzes,
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas,
  • dilles, pētersīļi,
  • sezama sēklas.

Gatavošana:

1

Salakas iztīra, izņem no tām mugurkaulu, nogriež mazās spuriņas, jo tās ir cietas un asas. Iegūtos fileju gabaliņus izklāj uz šķīvja, aprasina ar citronu sulu, uzkaisa nedaudz sāli un svaigi maltus melnos piparus.

2

Sajauc kopā majonēzi ar tomātu pastu un smalki sasmalcinātiem zaļumiem, pievieno nedaudz melno piparu un sāls.

3

Divus filejas gabaliņus saliek kopā, satin rullītī, katrā ieliekot majonēzes un tomātu pastas maisījumu, un sasprauž kopā ar zobu bakstāmo kociņu. Kārto cepšanas traukā, visu pārkaisa ar sezama sēklām. Liek cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā un cep apmēram 20–25 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Zivju ēdieni