Dažkārt pāri palikušajām, izvārītajām grūbām ir arī savs labums – tās var izmantot dažādos salātos, un šī ir tikai viena no variācijām, kā tās iekļaut salātos, kuri ar vienkāršību un sabalansēto garšu salikumu noteikti iegaršosies ikkatram. Ja nu kādam netīk kazas siers, to var aizstāt ar sniega bumbām, fetas sieru vai mocarellas siera bumbiņām – garšos tikpat lieliski.
Nepieciešams:
Bietes sagriež aptuveni 1 centimetra biezās šķēlēs.
Uz pannas lej balzamiko etiķi, pievieno medu un maisot karsē, līdz izveidojas šķidrai karamelei līdzīga mērce.
Tad uz pannas liek sagrieztās bietes un sutina uz vidējas uguns, līdz mērce ir sabiezējusi un uzsūkusies bietēs. Bietes atdzesē.
Uz šķīvja vai bļodā liek izvārītās grūbas, tām pa virsu – apceptās bietes un tad izkaisa sadrupinātu kazas sieru. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.