
Veģetārie kartupeļu salāti ar olām, sīpoliem un lociņiem 
Nepieciešams:
500 g vārītu kartupeļu,
2–3 vārītas...
Arī šie salāti ir ļoti viegli pagatavojami, taču jo īpaši tie garšos gaļēdājiem, turklāt pēc to baudīšanas paēdis jutīsies ikviens salātu skeptiķis. Kā punktiņš uz «i» šiem salātiem ir mērce, kuru īpašu dara angļu sinepes ar tām raksturīgajiem graudiņiem.
Nepieciešams:
Mērcei:
Nelielā bļodiņā sajauc mērces sastāvdaļas un to ievieto ledusskapī ievilkties.
Kaperus sagriež smalkos gabaliņos, žāvēto vistu – vidēji lielos gabalos.
Bļodā sajauc vārītās grūbas ar vistu un kaperiem. Pārlej ar mērci un rūpīgi samaisa.