Zivs sālī ir visvienkāršāk pagatavojamais ēdiens – nav jākasa nost zvīņas un, ja nevēlas tajās ievietot pildījumu, var pat neķidāt (tikai tad pēc cepšanas uzmanīgi jānodala vēdera daļa). Receptē minēta forele, bet tā var gatavot arī citas zivis, piemēram, karpas. Jo lielāka zivs, jo ilgāk jācep – pavisam lielās pat vairāk par stundu.
Nepieciešams:
Iztīrītas foreles noskalo, vēderus piebāž ar sasmalcinātiem zaļumiem un sagrieztām citrona daiviņām.
Uz veidnē ieklātas folijas izber 1 kg sāls, novieto uz tās abas pildītās foreles. Tad pārber ar vēl 1 kg rupjās sāls – tā, lai zivis būtu pilnībā apņemtas.
Liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes 250 °C temperatūrā. Kad ēdiens gatavs, to izņem no cepeškrāsns un ļauj 15 minūtes «atpūsties».
Sacietējušās sāls «kažociņu» uzmanīgi noņem, un foreles pārliek uz porciju šķīvja, rotā ar zaļumiem un krējuma mērci.