Bērnu ballītei, uzkodu vakaram vai pat brīvdienu brokastīm – sāļie mafini piestāvēs dažādām dzīves situācijām.
Nepieciešams:
Vispirms bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un smalki sakapātus garšaugus.
Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar krējumu un pienu.
Šķidrās sastāvdaļas pamazām iemaisa sausajās. Beigās pievieno eļļu. Masai jābūt viendabīgai. Ja šķiet, ka par maz mitruma, pielej vēl pienu vai ūdeni.
Sarīvē sieru, nedaudz pietaupot pārkaisīšanai, un smalkos gabaliņos sagriež šķiņķi. Iemaisa sastāvdaļas mīklā un ļauj tai nedaudz ievilkties.
Mafinu pannā liek papīra formiņas, ielej tajās mīklu, aizpildot divas trešdaļas no ietilpības. Pa virsu pārkaisa nedaudz siera.
Cep aptuveni 30 minūtes 200 °C temperatūrā, līdz virspuse kļuvusi zeltaini brūna.