Sāļie mafini ar šķiņķi un sieru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Bērnu ballītei, uzkodu vakaram vai pat brīvdienu brokastīm – sāļie mafini piestāvēs dažādām dzīves situācijām.

Nepieciešams:

  • 300 g miltu,
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • naža gals sodas,
  • 1 tējkarote sāls,
  • kaltēti garšaugi, piemēram, timiāna zariņi,
  • 2 olas,
  • 100 ml piena,
  • 200 ml skābā krējuma,
  • 2 ēdamkarotes eļļas,
  • 150 g siera,
  • 200 g vārīta šķiņķa.

Gatavošana:

1

Vispirms bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli un smalki sakapātus garšaugus.

2

Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar krējumu un pienu.

3

Šķidrās sastāvdaļas pamazām iemaisa sausajās. Beigās pievieno eļļu. Masai jābūt viendabīgai. Ja šķiet, ka par maz mitruma, pielej vēl pienu vai ūdeni.

4

Sarīvē sieru, nedaudz pietaupot pārkaisīšanai, un smalkos gabaliņos sagriež šķiņķi. Iemaisa sastāvdaļas mīklā un ļauj tai nedaudz ievilkties.

5

Mafinu pannā liek papīra formiņas, ielej tajās mīklu, aizpildot divas trešdaļas no ietilpības. Pa virsu pārkaisa nedaudz siera.

6

Cep aptuveni 30 minūtes 200 °C temperatūrā, līdz virspuse kļuvusi zeltaini brūna.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...