Cepts ķirbis ar burratu un medu
Nepieciešams
~1 kg ķirbja
burattas siers
olīveļļa...
Pildījumam nepieciešams:
Šampinjonus sagriež šķēlītēs. Sīpolus nomizo un sagriež ripiņās. Purava balto daļu sagriež smalkākos gabaliņos.
Sakarsē pannu ar eļļu. Uz lēnas uguns apcep caurspīdīgus sarkanos sīpolus un puravus. Pievieno šampinjonus un nedaudz apcep arī tos.
Bļodā sakuļ olas ar sinepēm, sāli, pēc tam iekuļ pienu.
Uz apceptās mīklas pamatnes izlīdzina sīpolus ar puraviem un sēnēm. Pārlej olu masu, pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Cep sakarsētā krāsnī 200 °C temperatūrā aptuveni 40 minūtes, līdz pildījums sarecējis un mīklas malas izcepušās zeltaini brūnas.