Šašliks lieliskā ķiploku un riekstu mērce Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

4–5 ķiploku daiviņas saspiež, pievieno 50 g samaltu riekstu (mandeles, valriekstus vai citus), piejauc 2 ēdamkarotes maizes drupatiņu vai rīvmaizes un 0,5 glāzes augu eļļas. Vēl pievieno sulu no puses citrona, pēc garšas – sāli. Atstāj uz kādām 3 stundām, pēc tam var pielikt sakapātus zaļumus. Šajā mērcē ļoti nozīmīgas ir maizes drupatiņas – tās var pilnībā izmainīt garšu. Piemēram, izmantojot sagrauzdētas rupjmaizes drupatiņas, mērce būs pilnīgi citādāka nekā tāda, kas gatavota uz rīvmaizes bāzes.

 

 

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Gaļas ēdieni, Marinējam gaļu