Sātīgais kartupeļu sacepums ar gailenēm un vistu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • ~1 kg kartupeļu,
  • 400–500 g svaigu gaileņu,
  • 5 svaigi vistas šķiņķīši,
  • 1 sīpols,
  • 100 g saldā krējuma,
  • sviests,
  • siers,
  • garšvielas (sāls, pipari, dažādas piedevas pēc izvēles).

Gatavošana:

1

Šķiņķīšu vietā var izmantot arī stilbiņus vai fileju. Gaļu atdala no kauliem, sagriež smalkākos gabaliņos un novāra līdz gatavībai – vārot pievieno nedaudz sāls vai kādas garšvielas gaļai.

2

Kartupeļus notīra un sagriež šķēlēs. Sagatavo gailenes – ja nepieciešams, attīra un noskalo.

3

Sīpolu notīra, sagriež kubiciņos un apbrūnina eļļā (eļļu ņem minimāli – tā, lai sīpolus nerautu klāt).

4

Kad sīpoli ir apcepti, pievieno gailenes un cep, līdz pazūd sēņu šķidrums, kas parādās cepot, tad gailenes nedaudz pasāla, var papiparot vai pievienot citas garšvielas. Kad sēņu šķidrums gandrīz pazudis, var pievienot sviestu – kādu ceturtdaļu paciņas (vispār tik daudz, cik daudz vēlaties). Visu apcep vēl 5 minūtes, un gailenes būs gatavas.

5

Cepamajā pannā apakšējā kārtā liek kartupeļus, apkaisa nedaudz ar sāli un kartupeļiem paredzētām garšvielām. Otrajā kārtā liek visu gaļu, trešajā – atkal kartupeļus, pārkaisot ar garšvielām, bet ceturtajā kārtā – ar sīpoliem apceptās gailenes. Piektajā kārtā man parasti paliek nedaudz kartupeļu, kurus salieku virs gailenēm. to visu pārlej ar saldo krējumu. Saldajam krējumam var pievienot arī kādas garšvielas, piemēram, piparus, vai zaļumus.

6

Tad ievieto cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā uz 40–50 minūtēm, līdz kartupeļi ir gatavi. Beigās gatavo sacepumu pārkaisa ar sarīvētu sieru, pagaida 3–5 minūtes un liek šķīvjos.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Sēņu ēdieni