Slinkie kāpostu tīteņi
Nepieciešams
500 g maltās gaļas
300 g...
Nepieciešams:
Kartupeļus un sīpolus nomizo, tomātus blanšē un novelk ādu. Visu sagriež šķēlēs vai – pēc izvēles – gabaliņos.
Fileju sadala plānās šķēlītēs, tās no katras puses uz sakarsētas pannas 1–2 minūtes apcep, tad noņem, pārkaisa ar sāli un pipariem.
Cepamo trauku ieziež ar sviestu, liek kārtu sagriezto kartupeļu, tiem virsū – fileju, tai pāri saliek atlikušā sviesta piciņas, tad novieto otru kārtu kartupeļu, tiem virsū –tomātus un sīpolus. Pārkaisa ar sāli, pipariem un timiāna zariņa lapiņām, pārlej ar olām, kas sakultas ar krējumu.
Ievieto cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 °C temperatūrai un cep apmēram 20 minūtes. Kad pagājusi puse no laika, pārkaisa ar rīvēto sieru.