Šī ēdiena pagatavošana gan prasīs vairāk laika, tomēr rezultāts neliks vilties. Katrs gabaliņš būs tik sātīgs un gards, ka nenožēlosiet nevienu gatavošanai veltīto minūti. Turklāt šim sacepumam var izmantot arī no iepriekšējās dienas pāri palikušo kartupeļu biezeni.
Nepieciešams:
Vispirms novāra nomizotus kartupeļus. Kad tie gatavi, sastampā, bet pievieno tikai sāli un sviestu, iztiekot bez piena, lai biezenis nav tik šķidrs.
Sīpolu smalki sakapā un apcep uz pannas uz lēnas uguns, lai nepiedeg. Tad pievieno malto gaļu un visu sacep zeltaini brūnu. Pievieno garšvielas.
Cepamo trauku no iekšpuses ieziež ar sviestu. Trauka dibenā kārto apcepto malto gaļu, tai virsū izlīdzina kartupeļu biezputru, kuru pārkaisa ar sieru.
Trauku pārklāj ar foliju un liek cepties 200 °C temperatūrā uz 30 minūtēm. Tad foliju noņem un cep vēl 10–20 minūtes, līdz siers virspusē kļuvis zeltaini brūns.