Nebūt nav viegli ikdienas ritmā laikus izplānot vakariņu ēdienkarti, turklāt veidot to pēc iespējas dažādāku. Tāpēc pamēģiniet ierastās ikdienas maltītes sastāvdaļas – makaronus un vistas fileju – apvienot neprastākā gala rezultātā, proti, salātos.
Nepieciešams:
Vispirms jāsagatavo makaroni un vistas fileja. Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sāli un izvāri makaronus pēc ražotāja norādījumiem.
Vistas fileju apbārsta ar garšvielu maisījumu un sāli, apsmērē no visām pusēm un tad liek cepties uz pannas iepriekš sakarsētas taukvielās – sviestā vai eļļā. Fileju apcep zeltaini brūnu un pēc tam atdzesē.
Sakarsē pannu bez taukvielām, baltmaizes šķēles apgrauzdē viegli brūnas un noliek malā atdzesēties.
Kamēr makaroni un vista dziest, sagatavo mērci. Nelielā bļodiņā sajauc jogurtu ar garšvielām, citronu sulu un sinepēm, visu rūpīgi samaisot. Ja vēlas, mērcei var pievienot svaigus zaļumus.
Bļodā liek salātu lapas, uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātus, makaronus, vistas filejas gabaliņus un mērci. Iecilā salātu mērci, lai ar to būtu visas sastāvdaļas. Pēc tam uzrīvē cieto sieru, pievieno mazākos gabaliņos sagrieztus grauzdiņus un pasniedz.