Siļķe kažokā gredzena formā Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kāpēc gan nepasniegt jaunā veidolā klasisko vērtību – siļķi kažokā? Lūk, ideja, kā salātus pasniegt pavisam neordināri!

Nepieciešams:

  • 5 vārīti kartupeļi,
  • 5 vārītas bietes,
  • 2 vārīti burkāni,
  • 400 g marinētas siļķes,
  • 1 skābs ābols,
  • 3 vārītas olas,
  • 1 granātābols.

Aizdaram:

  • 300 g skābā krējuma,
  • paciņa Provansas majonēzes,
  • 2–3 ēdamkarotes sinepju,
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

1

Bļodiņā liek aizdara sastāvdaļas – krējumu, majonēzi, sinepes, sāli – un samaisa. Novieto ledusskapī ievilkties.

2

Sagatavo dārzeņus – uz sakņu rīves sarīvē bietes, burkānus, kartupeļus. Olu var rīvēt uz rīves vai arī smalki sakapāt ar nazi. Siļķi sagriež mazos gabaliņos. Katru sastāvdaļu liek atsevišķā traukā, lai ērtāk veidot kārtainos salātus. Ābolu mizo pēdējo un uz sakņu rīves sarīvē skaidiņās, atstājot nerīvētu serdi, kuru izmet. Sajauc aizdaru – visērtāk to iepildīt konditorejas maisā un tad plānās strūkliņās iespiest starp salātiem.

3

Kēksa formā nedaudz iepilina ūdeni un tad ieklāj pārtikas plēvi, lai tā pieguļ pie trauka dibena. Kā pirmo sastāvdaļu liek granātābola sēklas – tās iepriekš izloba un tad izkārto pa trauku (tas nekas, ka vietām ogas sakritīs, pirms galdā celšanas noformējumu varēs pielabot). Pēc tam pa kārtām liek pārējos produktus, starp tiem iespiežot aizdaru – bietes, kartupeļus, siļķi, ābolu skaidiņas, olas un burkānus. Trauku pārklāj ar plēvi un liek ledusskapī ievilkties.

4

Pirms pasniegšanas izgāž formas saturu uz taisna šķīvja, noņem plēvi un saliek apkārt trūkstošās granātābola sēkliņas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Zivju un jūras produktu, Svētki, Ziemassvētki

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...