Siļķe somu gaumē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:
  • 1 biete – sulas iegūšanai, 1 biete vārīšanai,
  • 2 vidēji kartupeļi,
  • 2 burkāni,
  • 2 āboli, nomizoti un sagriezti kubiņos,
  • 1 mazs sīpols nomizots un smalki sagriezt,
  • 2 vidēja lieluma marinēti gurķi, sagriezti kubiņos
  • neliela marinēta vai sālīta siļķe, sagriezta gabaliņos
  • 1/8 tējkarotes balto piparu,
  • salātu lapas,
  • dilles

Mērcei:

  • 100 g skābā krējuma,
  • 1 ēdamkarote citronu sulas,
  • 2 ēdamkarotes biešu sulas,
  • sāls, cukurs.

Gatavošana:

1

No vienas nelielas bietes izspiež sulu – nepieciešamās 2 ēdamkarotes un, kamēr tiek gatavots pārējais, to ievieto ledusskapī. Atsevišķi novāra bieti, pēc tam nomizo un sagriež kubiņos. Kartupeļus un burkānus novāra, nomizo un sagriež kubiņos. Lai pagatavotu mērci, samaisa visas tās sastāvdaļas.

2

Bļodā liek sagrieztos kartupeļus, burkānus, ābolus, sīpolus, marinētus gurķus, siļķi un piparus, pārlej ar mērci. Bietes salātiem pievieno tieši pirms pasniegšanas. Pasniedz uz salātu lapām, pārkaisītus ar dillēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju