
Ķirbis ar sieru bekona šķēlītēs 
Nepieciešams
400 g ķirbju
200 g šaurās,...
Siļķe latviešu ēdienkartē ir universāla zivs, tās pasniegšanas daudzveidība var pārsteigt. Iederas gan pieticīgai maltītei kopā ar vārītiem kartupeļiem un biezpienu, gan dažādos salātos, sākot ar klasisko «siļķi kažokā», kuru ceļ galdā svinībās, un beidzot ar visādiem citiem. Taču siļķi var pasniegt arī kā uzkodas vai starterus. Tā lieliski sader kopā ar rupjmaizi, bietēm, āboliem, sīpoliem, olīvām, marinētiem dārzeņiem, krējumu.
Nepieciešams:
Siļķes un gurķus sasmalcina, iemaisa krējumā un ļauj vēsā vietā nedaudz pastāvēt.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm.