Siļķu veltnīši Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2 siļķes,
  • naža gals maltu melno piparu,
  • pustējkarote sinepju graudiņu,
  • 2 tējkarotes sasmalcinātu sīpolu,
  • puse sasmalcināta neliela skāba gurķa – pēc vēlēšanās,
  • 4 krustnagliņas.

Marinādei:

  • 2 sīpoli,
  • pusglāze ūdens,
  • daži melnie pipari,
  • 3–4 smaržīgie pipari,
  • 1–2 lauru lapas,
  • 1 neliels burkāns – pēc vēlēšanās,
  • 1 glāze galda etiķa,
  • cukurs pēc garšas.

Gatavošana:

1

Sagatavo marinādi. Sīpolus notīra, sagriež ripiņās, aplej ar ūdeni, pievieno garšvielas un vāra. Kad ūdens gandrīz jau iztvaikojis, pievieno galda etiķi un turpina lēni vārīt, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi. Ja etiķis pa vārīšanās laiku iztvaiko, to papildina. Ja vēlas, marinādei var likt klāt arī burkānu – to sarīvē skaidiņās uz dārzeņu rīves. Pievieno cukuru pēc garšas un atdzesē.

2

Nomērcētām, iztīrītām siļķēm izņem asakas. Uz katras filejas iekšpusē uzkaisa maltus piparus, sinepju graudiņus un sīki sagrieztus sīpolus. Pēc vēlēšanās var likt arī skābu gurķu gabaliņus. Tad siļķi, sākot no astes, stingri satin galvas virzienā un sasprauž ar krustnagliņu.

3

Satītās siļķes liek stikla burkā kārtām ar marinādē savārītām sīpolu ripiņām. Virspusē atstāj sīpolus. Pārlej ar atdzesētu marinādi un viegli noslogo ar mazu šķīvīti vai ko citu piemērotu. Trauku pārsien ar pergamentu vai cepamo papīru un uzglabā vēsumā.

4

Var lietot pēc diennakts. Siļķu veltnīšus pasniedz veselus vai sagrieztus šķēlēs. Rotā ar marinētām sīpolu šķēlītēm un zaļumiem. Tie labi garšo ar skābu krējumu, kuras var pielikt klāt arī rīvētus mārrutkus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju, Zivju ēdieni