Ātrās tostermaizes ar tunci un rukolu
Nepieciešams:
apgrauzdētas baltmaizes šķēles,
svaigais krēmsiers pēc...
Padoms! Papildini salātus ar bumbieru šķēlītēm un grauzdētiem valriekstiem – iegūsi pavisam jaunu garšu dimensiju! Savukārt mērci var pagatavot, liekot visas sastāvdaļas nelielā burciņā un stipri sakratot.
Nepieciešams (2 porcijām):
Mērcei:
Kartupeļus sagriež daiviņās, apviļā olīveļļā, garšaugos un cep cepeškrāsnī 200 grādos 15–20 minūtes, līdz top mīksti.
Šampinjonus sagriež šķēlēs un apcep uz pannas zeltaini brūnus.
Lēzenā bļodā izkārto spinātus, kārto virsū kartupeļu daiviņas, šampinjonus un apber ar drupinātu zilo sieru.
Sajauc mērci, ar dakšiņu eļļā iekuļot medu ar sinepēm, tad pievieno sāli, citronu sulu un labi maisa. Pārlej salātiem īsi pirms pasniegšanas.