Siltie kuskusa salāti ar tomātiem un krabju nūjiņām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2 glāzes kuskusa
  • 4 glāzes verdoša ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 10 krabju nūjiņas
  • 8–10 vidēja lieluma gabaliņi saulē kaltētu tomātu eļļā,
  • 1/2 sarkanās paprikas
  • 2 ēdamkarotes konservētas kukurūzas,
  • nedaudz eļļas,
  • 1–2 ēdamkarotes saldās čili mērces «Exotic Food»,
  • saišķis diļļu.

Gatavošana:

1

Žāvētos tomātus notecina no eļļas un tad smalki sagriež vai sasmalcina ar blenderi. Krabju nūjiņas sagriež gabaliņos. Dilles sasmalcina.

2

Bļodā ieber kuskusu, pievieno tomātus, sāli, visu apmaisa, lej virsū verdošu ūdeni (attiecībā pret kuskusu 2: 1), nemaisa, vienkārši uzliek vāku un atstāj kuskusu uzbriest.

3

Pa to laiku papriku noskalo, nosusina, izņem sēklotni, sasmalcina un uz pannas eļļā apcep. Cepot pievieno arī notecinātus konservētās kukurūzas graudus.

4

Tikko kuskuss ir uzbriedis – tapis irdens un vairs nav liekā ūdens, tam virsū novieto pannas saturu.

5

Savukārt pannā bez piedevām kādu brīdi pakarsē krabju nūjiņas, līdz tās vairs nav miklas, tad pievieno saldo čili mērci un maisot pakarsē vēl kādu minūti.

6

Krabju nūjiņas ar čili mērci novieto salātiem virsū, pārkaisa ar dillēm un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Zivju un jūras produktu, Siltie