Vīnogu un kāpostu salāti
Nepieciešams:
Puse neliela galviņkāposta,
2 gab. nelieli...
Nepieciešams (4 porcijām):
Mērcei:
Vispirms sagatavo lasi – fileju apber ar sāli un pipariem, apcep uz karstas pannas nelielā eļļas daudzumā. Lasim jābūt apceptam zeltaini brūnam ar kraukšķīgu garoziņu. Kad tas gatavs, apslaka ar citronu sulu.
Tajā pašā pannā, kurā cepa lasi, liek zaļās pākšu pupiņas, aplej ar soju un pasautē, līdz tās kļuvušas mīkstas.
Bļodā liek uz pusēm vai daivās sagrieztus novārītos kartupeļus, spinātus, smalkāk sagrieztu papriku, saēvelētu sarkano sīpolu.
Pagatavo mērci, sajaucot majonēzi ar sinepēm un garšvielām. Mērci iejauc salātos un viegli iecilā, bet ne pārāk centīgi maisot.
Beigās pievieno pākšu pupiņas, saplucinātu lasi, gabaliņos sagrieztas olas un pārkaisa ar olīvām. Ja nepieciešams, pievieno vēl mērci.