Siltie vakariņu salāti ar ceptu lasi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (4 porcijām):

  • 400 g laša filejas,
  • puse citrona,
  • 200 g zaļo pākšu pupiņu,
  • 2 ēdamkarotes gaišās sojas mērces,
  • 200 g vārītu kartupeļu,
  • 200 g spinātu,
  • 2 sarkanās paprikas,
  • 1 sarkanais sīpols,
  • 4 cieti novārītas olas,
  • kārbiņa melno olīvu bez kauliņiem,
  • sāls un malti pipari – pēc garšas.

Mērcei:

  • 100 g majonēzes,
  • 1 tējkarote franču sinepju,
  • garšvielas – pēc izvēles.

Gatavošana:

1

Vispirms sagatavo lasi – fileju apber ar sāli un pipariem, apcep uz karstas pannas nelielā eļļas daudzumā. Lasim jābūt apceptam zeltaini brūnam ar kraukšķīgu garoziņu. Kad tas gatavs, apslaka ar citronu sulu.

2

Tajā pašā pannā, kurā cepa lasi, liek zaļās pākšu pupiņas, aplej ar soju un pasautē, līdz tās kļuvušas mīkstas.

3

Bļodā liek uz pusēm vai daivās sagrieztus novārītos kartupeļus, spinātus, smalkāk sagrieztu papriku, saēvelētu sarkano sīpolu.

4

Pagatavo mērci, sajaucot majonēzi ar sinepēm un garšvielām. Mērci iejauc salātos un viegli iecilā, bet ne pārāk centīgi maisot.

5

Beigās pievieno pākšu pupiņas, saplucinātu lasi, gabaliņos sagrieztas olas un pārkaisa ar olīvām. Ja nepieciešams, pievieno vēl mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Zivju un jūras produktu