Siltie vakariņu salāti ar ceptu lasi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (4 porcijām):

  • 400 g laša filejas,
  • puse citrona,
  • 200 g zaļo pākšu pupiņu,
  • 2 ēdamkarotes gaišās sojas mērces,
  • 200 g vārītu kartupeļu,
  • 200 g spinātu,
  • 2 sarkanās paprikas,
  • 1 sarkanais sīpols,
  • 4 cieti novārītas olas,
  • kārbiņa melno olīvu bez kauliņiem,
  • sāls un malti pipari – pēc garšas.

Mērcei:

  • 100 g majonēzes,
  • 1 tējkarote franču sinepju,
  • garšvielas – pēc izvēles.

Gatavošana:

1

Vispirms sagatavo lasi – fileju apber ar sāli un pipariem, apcep uz karstas pannas nelielā eļļas daudzumā. Lasim jābūt apceptam zeltaini brūnam ar kraukšķīgu garoziņu. Kad tas gatavs, apslaka ar citronu sulu.

2

Tajā pašā pannā, kurā cepa lasi, liek zaļās pākšu pupiņas, aplej ar soju un pasautē, līdz tās kļuvušas mīkstas.

3

Bļodā liek uz pusēm vai daivās sagrieztus novārītos kartupeļus, spinātus, smalkāk sagrieztu papriku, saēvelētu sarkano sīpolu.

4

Pagatavo mērci, sajaucot majonēzi ar sinepēm un garšvielām. Mērci iejauc salātos un viegli iecilā, bet ne pārāk centīgi maisot.

5

Beigās pievieno pākšu pupiņas, saplucinātu lasi, gabaliņos sagrieztas olas un pārkaisa ar olīvām. Ja nepieciešams, pievieno vēl mērci.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Zivju un jūras produktu

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...