Pupiņu karijs ar ķirbi
Nepieciešams:
vārītas pupiņas,
gabaliņš ķirbja,
sīpols,
karija...
Nepieciešams:
Šampinjonus sagriež ripiņās. Šalotes nomizo, sasmalcina. Visu liek pannā, apcep taukvielās, tad noņem no pannas.
Fileju sagriež 2 cm biezās šķēlēs un cep taukvielās uz pannas. Pieliek sāli un piparus. Tad pannā pie gaļas pievieno apceptos šampinjonus un šalotes, pieliek saldo krējumu, sinepes, niedru cukuru, estragonu un pasautē 15 minūtes. Pievieno skābo krējumu un ļauj vēl pāris minūtes pasautēties.
Pasniedz ar salātiem, vārītiem rīsiem, makaroniem vai kartupeļiem, kā arī ar vārītiem dārzeņiem, piemēram, pupām vai brokoļiem.