Sivēna fileja sinepju mērcē ar sīpoliem un sēnēm Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Iesaka «Dansukker»
Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g sivēna filejas,
  • 8 šalotes,
  • 200 g šampinjonu,
  • sviests vai margarīns,
  • sāls, pipari,
  • 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju,
  • 1 ēdamkarote Dansukker niedru cukura «Demerara»,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 2 tējkarotes estragona,
  • 200 ml skāba krējuma.

Gatavošana:

1

Šampinjonus sagriež ripiņās. Šalotes nomizo, sasmalcina. Visu liek pannā, apcep taukvielās, tad noņem no pannas.

2

Fileju sagriež 2 cm biezās šķēlēs un cep taukvielās uz pannas. Pieliek sāli un piparus. Tad pannā pie gaļas pievieno apceptos šampinjonus un šalotes, pieliek saldo krējumu, sinepes, niedru cukuru, estragonu un pasautē 15 minūtes. Pievieno skābo krējumu un ļauj vēl pāris minūtes pasautēties.

3

Pasniedz ar salātiem, vārītiem rīsiem, makaroniem vai kartupeļiem, kā arī ar vārītiem dārzeņiem, piemēram, pupām vai brokoļiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki