Skābenās aveņu sloksnītes Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Receptes sadarbībā ar «Dansukker»
Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g saldētu aveņu,
  • 10 plāksnītes želatīna,
  • 135 g «Dansukker» cukurbiešu cukura,
  • 50 ml «Dansukker» dzidrā sīrupa,
  • 150 ml ūdens,
  • pustējkarotes citronskābes.

Dekorēšanai:

  • 135 g «Dansukker» cukurbiešu cukura
  • pustējkarotes (2 g) citronskābes,
  • rīvēta miziņa no 1 citrona.

Gatavošana:

1

Cepamo formu izklāj ar ietaukotu cepamo papīru. Avenes noskalo, izberž caur sietu tik daudz, lai iegūtu 100 ml aveņu biezeņa. Aukstā ūdenī liek mērcēties želatīna plāksnītes.

2

Pannā aveņu biezenim pievieno cukuru, zeltaino sīrupu, ūdeni, uzvāra un vāra 5–6 minūtes.

3

Želatīna plāksnītēm nolej lieko ūdeni, liek karstajā aveņu masā, pievieno citronskābi un izmaisa. Ar lāpstiņu masu plānā kārtiņā izklāj uz cepamā papīra. Atstāj istabas temperatūrā vismaz uz 2 stundām.

4

Cukuram pievieno citronskābi un citrona miziņu. Aveņu želejas plāksni ar asu nazi sagriež tievās, ap 2 cm platās sloksnītēs. Tās apviļā cukura un citronskābes maisījumā. Plāksnītes uzglabā istabas temperatūrā traukā bez vāka.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Konfektes, eklēri, vafeles