Biezās vafeles
Nepieciešams:
150 g miltu,
1 tējkarote cepamā...
Nepieciešams:
Dekorēšanai:
Cepamo formu izklāj ar ietaukotu cepamo papīru. Avenes noskalo, izberž caur sietu tik daudz, lai iegūtu 100 ml aveņu biezeņa. Aukstā ūdenī liek mērcēties želatīna plāksnītes.
Pannā aveņu biezenim pievieno cukuru, zeltaino sīrupu, ūdeni, uzvāra un vāra 5–6 minūtes.
Želatīna plāksnītēm nolej lieko ūdeni, liek karstajā aveņu masā, pievieno citronskābi un izmaisa. Ar lāpstiņu masu plānā kārtiņā izklāj uz cepamā papīra. Atstāj istabas temperatūrā vismaz uz 2 stundām.
Cukuram pievieno citronskābi un citrona miziņu. Aveņu želejas plāksni ar asu nazi sagriež tievās, ap 2 cm platās sloksnītēs. Tās apviļā cukura un citronskābes maisījumā. Plāksnītes uzglabā istabas temperatūrā traukā bez vāka.