Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Nepieciešams:
Skābos kāpostus, ja tie ir parupji saēvelēti, sagriež smalkāk. Saknes nomizo, sasmalcina.
Sviestu izkausē katlā ar biezu dibenu un vispirms apcep sīpolus, burkānus, seleriju, tad pievieno kāpostus, dažas minūtes apcep, pievieno nedaudz ūdens un sautē gandrīz mīkstus.
Gaļu sagriež kubveida gabaliņos, pārkaisa ar sāli un pipariem, uz pannas apcep brūnu, liek katlā, pievieno tomātu biezeni, cukuru, izmaisa, ja nepieciešams vēl šķidrums, pielej karstu ūdeni, katlam uzliek vāku un cepeškrāsnī sautē gatavu.
Pasniedz ar vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.