Sniega zirņi ar zaļumiem un citronu Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Man ļoti garšo zirņi – visdažādākajos veidos. Kas tie tādi sniega zirņi? Tas ir viens no cukurzirņu paveidiem. Izskatās kā plakanas zirņu pākstis ar pavisam maziem zirnīšiem iekšā. Tos var lietot gan salātos, gan arī ātri apceptus. Atšķirībā no parastiem zirņiem tiem nav iekšā tā plēvīte, kuru īsti nevar sakošļāt. Šoreiz piedāvājumā – ātri apcepti sniega zirņi. Lūk, šis ir tāds ēdiens, kas ir pagatavojams maksimums 5 minūšu laikā un noderēs kā garda piedeva vieglām pusdienām vai vakariņām pie kāda zivs vai gaļas ēdiena.

Nepieciešams:

  • 300 g sniega zirņu,
  • 1/4 tējkarotes jūras sāls,
  • 0,5–1 tējkarote sasmalcinātu rozā piparu (es saberžu piestā veselus piparu graudus),
  • 1/2 tējkarotes citrona miziņas (tikai, ja bioloģiskie citroni) vai apmēram 1 tējkarote citrona sulas,
  • 2–3 ēdamkarotes sasmalcinātu zaļo sīpolloku (baltā un gaiši zaļā daļa; tos var aizstāt arī ar ļoti smalki sagrieztiem puraviem),
  • pāris tējkarošu svaigu smalki sagrieztu piparmētru,
  • 1 ēdamkarote olīveļļas cepšanai,
  • šķipsna čili piparu, ja vēlas pikantāku garšu,
  • interesantākai garšai jau gataviem zirņiem var pievienot grauzdētas sezama sēklas, parmezānu vai kādu citu cieto sieru.

Gatavošana:

1

Uz sakarsētas pannas lej eļļu, liek zirņus, pieber sāli, piparus un, visu laiku maisot, uz vidējas uguns cep apmēram 1–1,5 minūtes, kamēr zirņi kļūst mazliet mīksti, bet joprojām ir kraukšķīgi. Tad pievieno sagrieztus sīpollokus un joprojām maisot sautē vēl kādu minūti. Pievieno citrona sulu vai miziņu, visu samaisa un noņem no uguns. Pasniedzot pārkaisa ar svaigām piparmētrām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...