Spageti ar sojas mērci un garnelēm Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g spageti makaronu,
  • 4 ēdamkarotes sojas mērces,
  • 2–3 vidējas, sīki sasmalcinātas ķiploka daiviņas (var arī izspiest caur ķiplokspiedi),
  • 2–3 ēdamkarotes rapšu eļļas,
  • 2–3 tējkarotes sezama eļļas (es izmantoju grauzdētu sezama sēklu eļļu),
  • 1–2 tējkarotes rīsu etiķa (var aizstāt ar baltvīna etiķi),
  • 1–2 tējkarotes cukurs,
  • 100–150 g garneles,
  • 1 neliels, sasmalcināts čili pipars,
  • eļļa cepšanai,
  • neliela sauja sasmalcinātu sīpolloku.

Gatavošana:

1

Spageti novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kad makaroni ir gatavi, tad ūdeni, kurā tie vārījušies, nokāš, un pašus notecina.

2

Kamēr vārās makaroni, bļodā ielej sojas mērci, etiķi, abas eļļas, pieliek ķiplokus un cukuru, visu samaisa. Es parasti šo mērci gatavoju pēc sajūtām, tāpēc droši varat eksperimentēt ar mērces sastāvdaļu proporcijām, lai iegūtu tieši tādu, kāda jums garšo. Šo mērci pievieno gataviem spageti un visu izmaisa.

3

Sakarsētā pannā uz vidējas uguns apmēram 30 sekundes cep sasmacinātu čili, tad pieliek garneles un, visu laiku maisot, apcep maksimums 30 sekundes (tikai tik daudz, lai garneles būtu siltas).

4

Gataviem spageti pievieno garneles un sagrieztos lociņus un visu vēlreiz samaisa.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...