Spageti ar zemesriekstu sviesta mērci Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Ir neskaitāmi daudz recepšu, kurās tiek izmantoti spageti. Šī varbūt ir neierastāka recepte, bet ir vērts to pamēģināt, jo gatavošanas process ir ļoti vienkāršs. Pikantumam var pievienot kaperus. Šajā receptē tiek lietots Latvijā ražots zemesriekstu sviests, kuram nav pievienoti konservanti.


Nepieciešams:

  • 200–250 g spageti makaronu.

Mērcei:

  • 2–3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta,
  • 1 tējkarote medus,
  • 2– 3 tējkarotes sojas mērces,
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas,
  • 1 neliels čili pipars,
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • kaperi un zaļumi pasniegšanai – pēc vēlēšanās.

Gatavošana:

1

Izvāra spageti, ņemot vērā uz paciņas norādīto laiku.

2

Kamēr tie vārās, gatavo mērci – sajauc visas mērces sastāvdaļas.

3

Kad spageti ir gatavi, ņem apmēram 100–150 ml no ūdens, kurā tie vārījās, un pievieno mērcei. Maisa, līdz veidojas viendabīga mērce.

4

Gatavo mērci iemaisa spageti. Pasniedz, pārkaisītus ar kaperiem un zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...