Makaroni ir lieliska alternatīva ātrai maltītei, īpaši jau darba dienu vakaros. Piedāvāju divas pavisam vienkāršas, bet ļoti gardas receptes – vienu ar ķirbi (jā, ķirbis lieliski der arī mērcēm), otru pikantāku – austrumu gaumē ar sojas mērci un garnelēm.
Nepieciešams:
Pagatavo ķirbju biezeni – svaigu ķirbi, ieteicams saldāku pēc garšas, cep cepeškrāsnī apmēram 20–30 minūtes (atkarībā no šķirnes).
Spageti novāra pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kad tie ir gatavi, tad ūdeni, kurā makaroni vārījušies, nokāš un apmēram 400 ml nolej atsevišķā traukā.
Kamēr vārās spageti, uz sakarsētas, bet sausas pannas liek bekona šķēlītes un apcep no abām pusēm kraukšķīgas. Noņem no pannas un uzliek uz papīra dvieļa, lai uzsūcas liekās taukvielas.
Uz tās pašas pannas uzlej mazliet eļļas, un uz mazas uguns cep smalki sagrieztu sīpolu, kamēr gabaliņi ir pusmīksti, tad pievieno saldo krējumu, ķirbju biezeni un spageti ūdeni. Visu samaisa, pievieno garšvielas. Mērcei jābūt diezgan šķidrai, ja tā liekas par biezu, tad pielej vēl spageti ūdeni. Jāņem vērā, ka spageti mazliet vēl uzsūks mērci.
Sagatavotajā mērcē liek iekšā izvārītos spageti, visu samaisa. Pasniedz ar rīvētu sieru un nelielos gabaliņos sagrieztiem bekona gabaliņiem.