Spageti krēmīgā spinātu mērcē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (4porcijas):

  • 300 g spageti,
  • 400 g spinātu,
  • 2 ēdamkarotes sviesta,
  • 1 neliels sīpols,
  • 2 ēdamkarotes miltu,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • pustējkarote sāls,
  • naža gals maltu piparu,
  • 70 g cietā siera pasniegšanai,
  • olīvas un ciedru rieksti pasniegšanai.

Gatavošana:

1

Katliņā novāra sālsūdeni un liek vārīties spageti, līdz tie gatavi.

2

Sausā pannā liek mazākos gabalos saplacinātus vai sagrieztus spinātus, pārlej ar puskrūzi ūdens un ļauj zaļumiem saplakt un ūdenim iztvaikot.

3

Pannā sakarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep smalki sakapātu sīpolu.

4

Apceptos sīpolus apber ar miltiem, apmaisa un pacep dažas minūtes.

5

Pannai pievieno saldo krējumu, sāli un ļauj uzvārīties, ik pa brīdim apmaisot.

6

Pēc dažām minūtēm, kad saldais krējums pavārījies, pievieno spinātus un karsē vēl kādu mirkli, līdz mērce nedaudz sabiezē.

7

Pievieno cieto sieru, maltus piparus un apmaisa. Novārītos spageti sajauc ar krēmīgo spinātu mērci un pasniedz ar olīvām, riekstiem un pārkaisa ar sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...