Sparģeļu salāti ar kuskusu Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Linda Tellgrena
Vērtējums:

Sparģeļu salātu gatavošanas iedvesma man nākusi no Marokas virtuves. Turienes karstajā saulē auksts kuskuss ir veldzējošs, tas izceļ pārējās sastāvdaļas, un pagatavošana ir ātra, vienkārša. Arī Latvijas klimatā garšu kombinācija ir interesanta un pagatavošanas princips tikpat noderīgs. Turklāt šie salāti ir ideāli piemēroti ņemšanai līdzi uz darbu vai skolu.

 

Nepieciešams

Salātiem:

  • 12 svaigu zaļo sparģeļu,
  • 150 g kuskusa,
  • 100 g ķirštomātu, sagrieztu uz pusēm vai četrās daļās,
  • mazs saišķītis sīpolloku, sagrieztu mazos gabaliņos,
  • pēc garšas – sāls, melnie pipari.

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes labas olīveļļas,
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa,
  • 1 tējkarote citrona sulas,
  • 1 tējkarote cukura,
  • sāls. 

Gatavošana:

1

Sagatavo kuskusu saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma (ūdens vietā kuskusu ir labāk apliet ar karstu buljonu, tad šo putraimu garša būs daudz pilnīgāka).

2

Sparģeļiem nogriež aptuveni 1/3 apakšējās daļas, kas parasti ir cieta (šo kokaināko daļu var izmantot sparģeļu krēmzupas gatavošanai). Augšējās daļas liek vārīties sālsūdenī aptuveni 4–5 minūtes. Uzmanīgi izņem no ūdens, lai nesabojātu trauslo augšējo auga daļu.

3

Pagatavo salātiem mērci, mazā bļodiņā sajaucot kopā visas sastāvdaļas.

4

Kuskusu uzirdina ar dakšiņu, pievieno tomātus un lociņus. Pārlej ar mērci un izmaisa. Liek uz šķīvjiem. Pa virsu kārto sparģeļus.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...