Sparģeļu salātu gatavošanas iedvesma man nākusi no Marokas virtuves. Turienes karstajā saulē auksts kuskuss ir veldzējošs, tas izceļ pārējās sastāvdaļas, un pagatavošana ir ātra, vienkārša. Arī Latvijas klimatā garšu kombinācija ir interesanta un pagatavošanas princips tikpat noderīgs. Turklāt šie salāti ir ideāli piemēroti ņemšanai līdzi uz darbu vai skolu.
Nepieciešams
Salātiem:
Mērcei:
Sagatavo kuskusu saskaņā ar instrukciju uz iepakojuma (ūdens vietā kuskusu ir labāk apliet ar karstu buljonu, tad šo putraimu garša būs daudz pilnīgāka).
Sparģeļiem nogriež aptuveni 1/3 apakšējās daļas, kas parasti ir cieta (šo kokaināko daļu var izmantot sparģeļu krēmzupas gatavošanai). Augšējās daļas liek vārīties sālsūdenī aptuveni 4–5 minūtes. Uzmanīgi izņem no ūdens, lai nesabojātu trauslo augšējo auga daļu.
Pagatavo salātiem mērci, mazā bļodiņā sajaucot kopā visas sastāvdaļas.
Kuskusu uzirdina ar dakšiņu, pievieno tomātus un lociņus. Pārlej ar mērci un izmaisa. Liek uz šķīvjiem. Pa virsu kārto sparģeļus.