Nepieciešams:
Pildījumam:
Raugam pievieno 1 ēdamkaroti cukura, 1 ēdamkaroti miltu un siltu pienu, visu samaisa, līdz iegūta biezam krējumam līdzīga konsistence un ļauj 15–20 minūtes uzrūgt, lai apjoms dubultojas.
Bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, sāli, kardamonu, muskatriekstu, visu samaisa, pievieno kausētu sviestu, kefīru un rauga masu. Samīca mīklu, līdzētā top viendabīga un nelīp pie rokām. Pārklāj ar dvieli, novieto siltumā un atstāj uzrūgt apmēram līdz 1 stundai.
Pa to laiku nomizo un sasmalcina sīpolus. Gaļu sagriež kubiņos, pārkaisa ar maltiem pipariem, liek uz pannas bez taukvielām un pakarsē. Kad pannā parādās tauciņi, pievieno sīpolus, visu viegli apcep, beigās pagaršo, vai pietiek sāls, un tad ļauj padzist.
Kad mīkla uzrūgusi, to novieto uz miltiem apkaisītas virsmas, saveļ desiņā, no kuras nogriež pa gabaliņam – to izlīdzina, apaļu, vidū ar karoti novieto pildījumu, tad pārloka un veido pīrādziņu, labi sakniebjot kopā maliņas.
Gatavos pīrādziņus novieto uz cepamās plāts, kuru iesmērē ar speķa ādiņu, pārsmērē ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns liek bļodā, pārklāj ar tīru dvieli un ļauj atdzist.