
Veģetārie kartupeļu salāti ar olām, sīpoliem un lociņiem 
Nepieciešams:
500 g vārītu kartupeļu,
2–3 vārītas...
Tad, kad ārā ir pavisam silts un negribas neko sarežģītu gatavot, labākais risinājums ir vienkārši pagatavojami salāti. Ļoti veselīgi un gardi. Un lai jūs nemulsina zemeņu klātbūtne šajos salātos – zemenes kopā ar spinātiem garšo lieliski!
Nepieciešams:
Mērcei:
Vispirms sagatavo mērci – visas sastāvdaļas sablenderē un ļauj garšām savilkties vismaz 5–10 minūtes. Ja liekas pa stipru, pievieno vēl mazliet olīveļļas.
Spinātus liek lielā bļodā, pievieno 4 daļās sagrieztas zemenes, riekstus, dzērvenes, visu samaisa. Mērci pievieno pamazām – nevajag visu likt uzreiz, bet tā, lai mērce nedaudz pārklāj salātus (salātiem nav jāpeld mērcē), un mazliet iecilā tieši pirms pašas salātu pasniegšanas.