Vīnogu un kāpostu salāti
Nepieciešams:
Puse neliela galviņkāposta,
2 gab. nelieli...
Tad, kad ārā ir pavisam silts un negribas neko sarežģītu gatavot, labākais risinājums ir vienkārši pagatavojami salāti. Ļoti veselīgi un gardi. Un lai jūs nemulsina zemeņu klātbūtne šajos salātos – zemenes kopā ar spinātiem garšo lieliski!
Nepieciešams:
Mērcei:
Vispirms sagatavo mērci – visas sastāvdaļas sablenderē un ļauj garšām savilkties vismaz 5–10 minūtes. Ja liekas pa stipru, pievieno vēl mazliet olīveļļas.
Spinātus liek lielā bļodā, pievieno 4 daļās sagrieztas zemenes, riekstus, dzērvenes, visu samaisa. Mērci pievieno pamazām – nevajag visu likt uzreiz, bet tā, lai mērce nedaudz pārklāj salātus (salātiem nav jāpeld mērcē), un mazliet iecilā tieši pirms pašas salātu pasniegšanas.