Spinātu salāti ar zemenēm, riekstiem un dzērvenēm Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Tad, kad ārā ir pavisam silts un negribas neko sarežģītu gatavot, labākais risinājums ir vienkārši pagatavojami salāti. Ļoti veselīgi un gardi. Un lai jūs nemulsina zemeņu klātbūtne šajos salātos – zemenes kopā ar spinātiem garšo lieliski!

Nepieciešams:

  • apmēram 120 g spinātu,
  • 300–400 g zemeņu,
  • 100 g grauzdētu, piestā sasmalcinātu Indijas riekstu,
  • 70–100 g žāvētu dzērveņu (es izmantoju Latvijā ražotās «Hortus» dzērveņu sukādes).

Mērcei:

  • 1–2 ēdamkarotes balzamiko etiķa,
  • 100 ml olīveļļas,
  • 1/2 tējkarotes ļoti smalki sasmalcināta ķiploka,
  • 1–2 tējkarotes medus,
  • 1 tējkarote kaltētu pētersīļu,
  • 1/2 tējkarotes kaltēta bazilika,
  • 1–2 tējkarotes kaltēta oregano.

Gatavošana:

1

Vispirms sagatavo mērci – visas sastāvdaļas sablenderē un ļauj garšām savilkties vismaz 5–10 minūtes. Ja liekas pa stipru, pievieno vēl mazliet olīveļļas.

2

Spinātus liek lielā bļodā, pievieno 4 daļās sagrieztas zemenes, riekstus, dzērvenes, visu samaisa. Mērci pievieno pamazām – nevajag visu likt uzreiz, bet tā, lai mērce nedaudz pārklāj salātus (salātiem nav jāpeld mērcē), un mazliet iecilā tieši pirms pašas salātu pasniegšanas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti, Augļu salāti

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...