Sulīgā karbonāde karstajā marinādē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2 kg cūkas karbonādes gabala.

Marinādei:

  • 270 ml sausā sarkanvīna,
  • 240 ml augu eļļas,
  • 150 g vīna etiķa,
  • 150 g medus,
  • 7–8 ķiploka daivas,
  • 2 sīpoli,
  • 1–2 ēdamkarotes garšvielu,
  • sāls, pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Marinādei uz pannas uzlej eļļu, tajā uz straujas uguns apcep smalki sagrieztus sīpolus, kamēr tie mīksti, tad pievieno caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus, 1–2 minūtes pacep, iemaisa garšvielas, vīnu, etiķi, medu un maisot karsē uz mazas uguns.

2

Gaļu nomazgā, nosusina, ar nazi izdara šķērseniskus iegriezumus, tad ievieto piemērotā bļodā, pārlej ar karsto marinādi no pannas, ļauj nedaudz atdzist un uz 3–12 stundām ievieto ledusskapī. Pēc tam cep cepeškrāsnī cepamajā traukā 190 °C temperatūrā 1,5 stundas. Ļauj krāsnī padzist un tad pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...