
Pildīts baklažāns ar malto gaļu un rīsiem 
Nepieciešams:
baklažāni
maltā gaļa
rīsi
burkāni
paprika...
Nepieciešams:
Marinādei:
Marinādei uz pannas uzlej eļļu, tajā uz straujas uguns apcep smalki sagrieztus sīpolus, kamēr tie mīksti, tad pievieno caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus, 1–2 minūtes pacep, iemaisa garšvielas, vīnu, etiķi, medu un maisot karsē uz mazas uguns.
Gaļu nomazgā, nosusina, ar nazi izdara šķērseniskus iegriezumus, tad ievieto piemērotā bļodā, pārlej ar karsto marinādi no pannas, ļauj nedaudz atdzist un uz 3–12 stundām ievieto ledusskapī. Pēc tam cep cepeškrāsnī cepamajā traukā 190 °C temperatūrā 1,5 stundas. Ļauj krāsnī padzist un tad pasniedz.