Sulīgā menca citronu marinādē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Zivs ir unikāls ēdiens ar to, ka nav nepieciešams daudz sastāvdaļu, lai panāktu izcilu rezultātu. Dažkārt pietiek tikai ar sāli, pipariem un citronu, lai iegūtu pasakaini neaizmirstamu piedzīvojumu garšu kārpiņām. Dienās, kad kārojas kas gards, bet vienlaikus arī vienkārši pagatavojams, noderēs šī recepte.

Nepieciešams:

  • 4 mencas filejas,
  • 1 citrons,
  • puse laima,
  • 2 ķiploku daivas,
  • 50 g sviesta un vēl nedaudz – veidnes ietaukošanai,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Sagatavo cepšanai veidni, to ietaukojot ar sviestu. Filejas sagriež mazākos gabaliņos. Pusi laima un pusi citrona sagriež šķēlītēs.

2

Uz pannas izkausē sviestu, pievieno smalki sakapātus ķiplokus un sulu no puses citrona. Nedaudz pakarsē un noņem mērci no uguns.

3

Saliek zivs filejas veidnē, pārlej ar sviesta mērci un garšvielām. Zivs gabaliņiem pāri pārliek laima un citrona šķēlītes.

4

Liek cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 170 °C temperatūrai, un cep grila režīmā 15–20 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...