Sulīga zivs folijā ar diļļu pesto Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Gatavojot folijā, zivs parasti sanāk garda. Turklāt tā ir sulīga. Lūk, vienkārša recepte tās pagatavošanai, izmantojot diļļu pesto!

Nepieciešams:

  • pāris baltās zivs fileju (mencas, heka u.c.),
  • 2–3 ēdamkarotes baltvīna vai citrona sulas,
  • 2 sīpoli,
  • sviests,
  • sāls.

Pesto:

  • pāris saišķu diļļu,
  • saišķis pētersīļu lapu,
  • eļļa – pēc nepieciešamības,
  • 1–2 ķiploku daiviņas,
  • sāls.

Gatavošana:

1

Pagatavo pesto. Dilles un pētersīļus nomazgā, nosusina un liek blenderī, pievieno sāli un notīrītus ķiplokus, pārlej ar eļļu pēc izjūtas – ja patīk šķidrāka pesto mērce pielej vairāk, ja biezāka, tad mazāk. Visu sablendē, līdz masa top viendabīga.

2

Zivs fileju liek bļodā vai šķīvī un bagātīgi noziež ar diļļu pesto, pārslaka ar pusi baltvīna, trauku nosedz ar pārtikas plēvi un liek vēsā vietā uz 30–60 minūtēm iemarinēties.

3

Ņem divas folijas loksnes – katrai filejai savu, noziež ar sviestu, uzliek virsū notīrīta un ripiņās sagriezta sīpola šķēles, uz tām kārto filejas, folijas malas saceļ iekšā ielej pāri palikušo baltvīnu, tad foliju aizloka un paciņas ievieto līdz 200 °C sakarsētā cepeškrāsnī temperatūrai, cep apmēram 20–25 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni