Sulīgais tunča pīrāgs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Smilšu mīklai:

  • 180 g miltu,
  • 100 g sviesta,
  • 1 tējkarote cukura,
  • 1/4 tējkarotes sāls,
  • 1 ola.

Pildījumam:

  • 1–2 vidēja lieluma burkāni,
  • puse neliela sīpola,
  • 4 cieti novārītas olas,
  • 1 kārbiņa tunča savā sulā,
  • 150 g krējuma,
  • 200 g Krievijas siera,
  • malti melnie pipari, sāls – pēc garšas,
  • dilles (svaigas vai žāvētas).

Gatavošana:

1

Pagatavo smilšu mīklu – miltus sakapā kopā ar sviestu, cukuru, sāli. Mīklas vidū ielej sakultu olu, veikli samīca. Vēlams mīklu atstāt 1 stundu aukstumā atpūsties.

2

Sagatavo pildījumu – sarīvē burkānu, smalki sagriež sīpolu un novārītās olas, pieliek tunci, kuru, ja nepieciešams, saspaida ar dakšiņu, pievieno krējumu, dilles, sāli, piparus, citas garšvielas pēc izvēles un samaisa.

3

Smilšu mīklu izveltnē, ievieto cepamajā veidnē, veido maliņas, apakšu sadursta ar dakšiņu (lai cepoties neveidotos burbuļi), liek cepeškrāsnī un 180 °C temperatūrā cep 10 minūtes.

4

Tad izņem, virsū uzliek pildījumu, turpina cept vēl 20 minūtes. Velreiz izņem, pārkaisa ar sarīvētu sieru un vēl nedaudz pacep, kamēr siers izkusis. Pīrāgs būs ļoti garšīgs gan silts, gan nākamajā dienā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...