
Pildīts baklažāns ar malto gaļu un rīsiem 
Nepieciešams:
baklažāni
maltā gaļa
rīsi
burkāni
paprika...
Brīvdienu vēderpriekiem piestāv ribiņas – to ēšana prasīs ilgu skrubināšanos, taču izcilais baudījums to pilnībā attaisno.
Nepieciešams:
Gaļu liek uz dēlīša, apkaisa ar sāli, pipariem un sinepju sēklām.
Atsevišķā bļodiņā ar dakšiņu sajauc balzametiķi ar medu un eļļu. Pievieno smalki sakapātu rozmarīnu.
Ar pagatavoto marinādi apsmērē ribiņas no visām pusēm, lai gaļa pilnībā noklāta. Gaļu liek lēzenā traukā, pārlej pāri marinādi, ja tā vēl palikusi pāri, pārklāj ar foliju vai pārtikas plēvi un atstāj ievilkties uz nakti ledusskapī.
Cepamajā traukā liek gaļu ar visu marinādi, kas palikusi bļodā, un cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā gandrīz stundu – atkarībā no gaļas biezuma.