Sulīgi ceptas ribiņas Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Brīvdienu vēderpriekiem piestāv ribiņas – to ēšana prasīs ilgu skrubināšanos, taču izcilais baudījums to pilnībā attaisno.

Nepieciešams:

  • 1 kg cūkas ribiņu,
  • šķipsna sāls,
  • šķipsna maltu piparu,
  • 1 ēdamkarote sinepju sēklu,
  • 2 ēdamkarotes balzametiķa,
  • 2 ēdamkarotes medus,
  • 4 ēdamkarotes eļļas,
  • 3 rozmarīna zariņi.

Gatavošana:

1

Gaļu liek uz dēlīša, apkaisa ar sāli, pipariem un sinepju sēklām.

2

Atsevišķā bļodiņā ar dakšiņu sajauc balzametiķi ar medu un eļļu. Pievieno smalki sakapātu rozmarīnu.

3

Ar pagatavoto marinādi apsmērē ribiņas no visām pusēm, lai gaļa pilnībā noklāta. Gaļu liek lēzenā traukā, pārlej pāri marinādi, ja tā vēl palikusi pāri, pārklāj ar foliju vai pārtikas plēvi un atstāj ievilkties uz nakti ledusskapī.

4

Cepamajā traukā liek gaļu ar visu marinādi, kas palikusi bļodā, un cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā gandrīz stundu – atkarībā no gaļas biezuma.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Līgo svētki, Ziemassvētki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...