Asarus var pagatavot dažādi – gan cept uz pannas, gan cepeškrāsnī folijā. Šoreiz izvēlējos zivi cept. Cept teju vai tradicionāli – apviļātu olā un panētu miltos, tomēr ne pannā, bet krāsnī. Asari izcepās ļoti labi – vienmērīgi un ar kraukšķīgu garoziņu.
Nepieciešams:
Zivīm notīra zvīņas, izķidā un ar asu nazi sānos vairākās vietās iegriež, lai garšas labāk sasūcas un zivs vienmērīgi izcepas.
Sajauc miltus ar sāli un maltu papriku – daudzums atkarīgs no zivju skaita un lieluma, proporcijas – pēc garšas. Citā traukā sakuļ olu.
Uzkarsē cepeškrāsni un karstumizturīgā traukā izkausē sviestu – sviestam jābūt pietiekami daudz, tomēr ne tik daudz, lai zivs tajā peldētu. Tad zivi iemērc sakultajā olā, pēc tam apviļā miltu maisījumā no abām pusēm un liek sviestā.
Cep 200 °C temperatūrā 30–50 minūtes, cepšanas laikā zivi apgriežot un ik pa laikam aplaistot ar sviestu.