Sviestā cepti asari Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Gunta Liepiņa, solomajai.blogspot.com
Vērtējums:

Asarus var pagatavot dažādi – gan cept uz pannas, gan cepeškrāsnī folijā. Šoreiz izvēlējos zivi cept. Cept teju vai tradicionāli – apviļātu olā un panētu miltos, tomēr ne pannā, bet krāsnī. Asari izcepās ļoti labi – vienmērīgi un ar kraukšķīgu garoziņu.

Nepieciešams:

  • asari,
  • sviests,
  • 3 olas,
  • milti,
  • sāls.

Gatavošana:

1

Zivīm notīra zvīņas, izķidā un ar asu nazi sānos vairākās vietās iegriež, lai garšas labāk sasūcas un zivs vienmērīgi izcepas.

2

Sajauc miltus ar sāli un maltu papriku – daudzums atkarīgs no zivju skaita un lieluma, proporcijas – pēc garšas. Citā traukā sakuļ olu.

3

Uzkarsē cepeškrāsni un karstumizturīgā traukā izkausē sviestu – sviestam jābūt pietiekami daudz, tomēr ne tik daudz, lai zivs tajā peldētu. Tad zivi iemērc sakultajā olā, pēc tam apviļā miltu maisījumā no abām pusēm un liek sviestā.

4

Cep 200 °C temperatūrā 30–50 minūtes, cepšanas laikā zivi apgriežot un ik pa laikam aplaistot ar sviestu.

1 kometāri

  • Andris
    30-50min ... 😀 un pēc tam izmet?

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Zivju ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...