Teļa gaļas lācīši Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Aigars Jansons, «Zaķīša» receptes
Vērtējums:

Pagatavosim ļoti maigas teļa gaļas kotletes ar kraukšķīgu, zeltaini brūnu maizes garoziņu. Parasti tāda veida kotletes sauc par ezīšiem, taču man tās nepavisam neatgādina ezīšus. Tad jau drīzāk bruņurupucīšus vai lācīšus. Maigu garšu un konsistenci tiem dod tas, ka neizmanto gandrīz nekādas garšvielas un masai pievieno saldo krējumu. Šī recepte ir ļoti vienkārša, taču rezultāts priecēs visus jūsu draugus un viesus.

Nepieciešams:

  • 500 g teļa gaļas,
  • negriezta baltmaize,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • sāls, pipari,
  • olīveļļa,
  • salātu lapas.

Gatavošana:

1

Maizi sagriež pus centimetru biezās šķēlītēs, nogriež garoziņu un sagriež mazos kubiņos. Tos liek uz cepešpannas un karsē cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā, līdz kļūst gaiši brūni.

2

Teļa gaļu samaļ. Pienā vai ūdenī izmērcē 5 šķēles baltmaizes. Smalki sagriež vienu ķiploku daiviņu. Visu liek virtuves kombainā, pievieno 200 ml saldā krējuma, sāli un nedaudz svaigi maltus melnos piparus. Visu masu kārtīgi samaļ.

3

No masas veido olas lieluma bumbiņas. Labāk to ir darīt ar aukstā ūdenī saslapinātām rokām, tad masa pie tām nepielips.

4

Iegūtās bumbiņas apviļā baltmaizes kubiņos un liek cepties sakarsētā pannā, kurā ir ieliets paliels eļļas daudzums.

5

Cep burtiski 1,5 līdz 2 minūtes no visām pusēm. Ja ceps ilgāk, maizes kubiciņi apdegs.

6

Iegūtos «lācīšus» liek traukā un uz 20–25 minūtēm ievieto cepeškrāsnī, kura sakarsēta līdz 180°C temperatūrai, lai tie nogatavojas arī vidū.

7

«Lācīšus» var pasniegt ar ceptiem kartupeļiem, kartupeļu biezeni vai rīsiem. Man vasaras laikā labāk patīk tos ēst ar svaigiem zaļajiem salātiem vai ar kādiem citiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...