Tītara cepetis Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • ~5 kg tītara,
  • 200 g sviesta,
  • 1 ķiploka galva,
  • 1 citrons,
  • 3 āboli,
  • svaigi zaļumi – pētersīļi, dilles, salvija, timiāns.

Marinādei:

  • 2 apelsīni,
  • 250 g sāls,
  • 200 g cukura,
  • 1 ēdamkarote ķimeņu,
  • ūdens.

Gatavošana:

1

Lielā spainī vai bļodā pagatavo marinādi – ieber sāli, cukuru, ķimenes, iespiež apelsīnu sulu, palikušo augli sagriež daivās un arī pievieno marinādei. Ievieto tītaru un uzlej tik daudz ūdens, lai nosegtu visu putnu, tad to izņem, izmaisa marinādi, lai izkūst sāls un cukurs, un liek tītaru atpakaļ. Nosedz ar foliju un vēsumā notur 24 stundas.

2

Pagatavo pildījumu – nomizotus ābolus sagriež mazos gabaliņos. Mīkstu sviestu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, sakapātiem zaļumiem (daļu zaļumu pietaupa), citronu sulu un tā miziņu.

3

Iemarinēto tītaru nosusina ar papīra dvieļiem. Lai gaļa izceptos kraukšķīga no ārpuses un sulīga iekšpusē, zem ādas iesmērē zaļumu sviestu. To pašu dara ar tītaru no ārpuses – viscaur devīgi apsmērē ar sviestu. Pārpalikušo sviestu ar āboliem un zaļumiem pilda tītara vēderā.

4

Putnu liek cepamajā traukā un cep 180 °C temperatūrā 3,5 stundas. Īpaši kraukšķīgs tītars izcepas tad, ja to ik pa laikam pārlej taukiem, kas satecējuši cepamajā traukā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...